Worden mijn aangeleverde identiteitsgegevens vertrouwelijk behandeld?

De controle van het door jou aangeleverde ID-bewijs vindt plaats i.s.m. de Rijksdienst voor het Wegverkeer (RDW), het Agentschap Basisadministratie Persoonsgegevens en Reisdocumenten (BPR) en de Landelijke Eenheid Nationale Politie (LENP).

We behandelen de door jou aangeleverde documenten en gegevens uiteraard met grote zorg en in vertrouwen. De verwerking van jouw gegevens verloopt via de voorschriften van de Wet Bescherming Persoonsgegevens. Maak je dus geen zorgen over je privacy! Wanneer je hier vragen over hebt, neem dan contact met ons op.

De Rijksoverheid heeft een speciale applicatie uitgebracht, de KopieID app. Met KopieID app kan er op een veilige manier een foto/scan gemaakt worden van je identiteitskaart (ID) of paspoort. De KopieID applicatie laat je een foto maken van de desbetreffende legitimatie waarna je vervolgens gevoelige informatie door kan strepen, zoals je Burgerservicenummer (BSN). Download de KopieID app voor iOS of Android.