Wat is een ID Selfie en hoe werkt dit precies?

Het kan voorkomen dat we je na het uploaden van je ID-bewijs vragen een ID Selfie naar ons te sturen. Dit is in sommige gevallen noodzakelijk om je account met extra zekerheid te kunnen verifiëren. Door te vragen om een specifieke, speciaal voor ons gemaakte foto, kunnen we een extra controle uitvoeren. Een ID Selfie is een foto waarop je met je gezicht in de foto zichtbaar bent terwijl je tegelijkertijd een (opengevouwen) ID in de hand houdt naast je gezicht. Let op de volgende punten bij het maken van een ID Selfie foto:

• je eigen gezicht én je ID bewijs zijn beide volledig zichtbaar in de selfie-foto.
  • je houdt je legitimatiebewijs op de foto opengevouwen vast (in het geval van een paspoort) zodat de pasfoto en andere gegevens goed zichtbaar zijn.
  • het identiteitsbewijs moet goed leesbaar zijn op de foto, dus houdt deze dicht genoeg bij de camera lens zodat de tekst groot genoeg in beeld is.
  • draag geen hoofddeksel, zonnebril, headphones of andere gezichtsbedekkende elementen.

Belangrijk: We adviseren om de ID Selfie te maken met een webcam op je computer. Houd je ID bewijs naast of onder je gezicht en zorg dat je zo dicht mogelijk bij de lens van je webcam of camera zit. Zorg er tevens voor dat de lichtval goed is (maak de foto in een voldoende verlichte ruimte), dit komt de zichtbaarheid sterk ten goede. Dit maakt het voor ons makkelijker om je te identificeren. Zorg er hiernaast voor dat je ID duidelijk leesbaar is en bovendien niet wordt bedekt door bijvoorbeeld een vinger. Je mag het BSN nummer wel met je vinger afschermen, maar zorg ervoor dat het documentnummer wél zichtbaar is.

We gaan secuur met je aangeleverd gegevens om. Ze worden bewaard op een versleuteld systeem en uitsluitend eenmalig gebruikt met als doel om je identiteit vast te stellen.

Problemen?
Werkt het activeren van de camera / webcam op je computer niet goed? Probeer het dan vanaf een andere computer of door in te loggen op je Gearbooker account in de browser van je mobiele telefoon.

TIP: lees ook "Hoe fotografeer ik mijn ID of paspoort?"